Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme

Osteopathie

Bij welke klachten?

Bij jongeren, volwassenen en senioren:

  • Spier- of peesontstekingen (tenniselleboog, golferselleboog, …)
  • Acute chronische rug- en nekpijn
  • Hernia
  • Migraine algemene hoofdpijn, duizeligheid, kaakproblematiek
  • Algemene vitaliteitsklachten
  • Burn-out
  • Maag- en spijverteringsproblematiek: zuurbranden, maagpijn, opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree …
  • Fibromyalgie

Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelingsvorm die gericht is op functiestoornissen en zich richt op het losmaken van het bewegingsstelsel, organen en alle andere weefsels. De therapie richt zich op het volledig lichaam. In iedere problematiek zal er met andere woorden een wisselwerking zijn tussen alle ‘systemen’ in het lichaam: een behandeling zal zich dan ook nooit richten tot één enkel lichaamsdeel of systeem. Bij de osteopathie richten we ons op 3 bewegingssystemen.

Het bewegingsapparaat

Een functiebeperking van gewrichten, spieren… kan een klacht veroorzaken op een andere plaats.

De organen

Organen hebben een beweeglijkheid van zichzelf en onder invloed van het middenrif. Beïnvloeding door bepaalde neurologische systemen, die ons lichaam in balans houden, geven nog een 3de beweeglijkheid. Bewegingsbeperking in die systemen kan functiestoornissen veroorzaken.

De schedel en alle neurale structuren

Verkleving of verminderde beweeglijkheid geeft verminderde doorbloeding en omgekeerd. Deze spanningen kunnen zich voordoen rond alle zenuwstructuren en dus ook  de hersenvliezen.

Tijdens de eerste sessie is er een uitgebreid vragengesprek en klinisch onderzoek. Deze werkwijze is heel belangrijk. Indien het vermoeden bestaat van een onderliggende structurele pathologie zal er eerst een doorverwijzing naar de arts gebeuren.

Bij baby’s en kinderen

De meest voorkomende behandelindicaties bij pasgeborenen, baby’s en kinderen zijn anders als die bij de volwassenen.

Om u een idee te geven, vind je hier een korte opsomming: verteringsproblemen (constipatie, reflux, buikkrampjes), problemen met het draaien van het hoofdje, voorkeurshouding, afplatting van het hoofdje (plagiocephalie), slaapproblemen, vertraagde ontwikkeling (draaien, kruipen, staan of stappen), verlaagde weerstand, terugkerende bronchitis, problemen oogvolgbeweging…

Als een specifiek probleem niet vermeld staat in deze lijst en u twijfelt dan kan je ons mailen via contactformulier of bellen op het nummer 0498380249