Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme

Dry needling

Wat is dry needling

Dry needling is een innovatieve en effectieve behandelmethode die gericht is op het verlichten van pijn en het verminderen van spierspanning. Met behulp van dunne naalden worden specifieke triggerpoints in de spieren gestimuleerd, waardoor ze ontspannen en herstellen.

 

Triggerpoints, of ‘knoopjes’, zijn verkramingen in de spieren die aanvoelen als kleine, pijnlijke verhardingen. Naast lokale pijn en stijfheid kunnen deze ook zorgen voor uitstralingspijn. Triggerpoints kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde beweging of valpartij maar ook het gevolg zijn van chronische overbelasting zoals een langdurige verkeerde houding op een bureaustoel.

 

Dry needling maakt gebruik van de kennis van de anatomie en fysiologie van het lichaam om gericht en precies te werken. Door de naalden in de triggerpoints te plaatsen, worden lokale spierspasmen en verkrampingen aangepakt, waardoor de doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Wat deze techniek uniek maakt, is dat het direct en diep in de spieren werkt, zonder medicatie of vloeistoffen te gebruiken. Het is een veilige en doeltreffende methode die kan worden toegepast bij verschillende spiergerelateerde klachten, zoals spanningshoofdpijn en myofasciale pijn.

 

Dry needling kan een verlichting bieden voor mensen die langdurige pijn ervaren of beperkt worden in hun dagelijkse activiteiten. Het is een holistische benadering die niet alleen de symptomen aanpakt, maar ook de onderliggende oorzaak van de klachten aanpakt.

 

Onze deskundige therapeuten passen dry needling toe als onderdeel van een uitgebreid behandelplan dat is afgestemd op uw specifieke behoeften. We streven ernaar om u te helpen uw pijn te verminderen, uw mobiliteit te verbeteren en uw algehele welzijn te bevorderen.

 

Ontdek de voordelen van dry needling en ervaar hoe het uw klachten kan verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie of plan een afspraak met één van onze ervaren therapeuten.