Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van kinesitherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van gewrichts- en bewegingsproblemen in het lichaam. Het omvat hands-on technieken waarbij de therapeut met zijn of haar handen de gewrichten mobiliseert, manipuleert of stabiliseert.

 

Manuele therapie kan worden toegepast bij mensen met musculoskeletale aandoeningen, zoals rug- en nekpijn, gewrichtspijn, beperkte mobiliteit en spierstijfheid. Het kan ook effectief zijn bij het behandelen van sportblessures, postoperatieve revalidatie en andere aandoeningen die de bewegingsvrijheid beperken.

 

De manuele therapeut voert een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Op basis van de bevindingen wordt een individueel behandelplan opgesteld. De therapeut maakt gebruik van specifieke technieken, zoals mobilisaties, manipulaties, stretching en spierontspanningstechnieken, om de gewrichten en weefsels te behandelen en de bewegingsmogelijkheden te verbeteren.

 

Het doel van manuele therapie is het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit, het herstellen van de normale functie van gewrichten en het bevorderen van het herstelproces. Daarnaast kan de therapeut advies geven over houding, ergonomie en oefeningen om de resultaten van de behandeling te optimaliseren.

 

Het is belangrijk op te merken dat manuele therapie een gespecialiseerde vaardigheid is die wordt uitgevoerd door kinesitherapeuten die aanvullende training en certificering hebben voltooid in deze discipline.

 

Als u specifieke klachten heeft of wilt weten of manuele therapie geschikt is voor u, raden wij u aan contact op te nemen met één van onze gekwalificeerde manueel therapeuten. Zij kunnen u helpen bepalen of manuele therapie een geschikte behandelmethode voor u is.