Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme

Bobath

Bij welke klachten ?

  • Hersenletsels
  • Neuro-motorische problematiek
  • Ontwikkelingsstoornis

Waaruit bestaat de therapie ?

Met deze behandeling streven we naar het verbeteren en versterken van kinderen met een hersenaandoening, neuro-motorische problematiek, of een ontwikkelingsstoornis. Eén van de basisprincipes steunt op de plasticiteit van het zenuwstelsel en wijst op het belang van vroegtijdige behandeling – wat niet wegneemt dat behandeling op latere leeftijd ook effect heeft en zinvol is.

Met een zogenaamde ‘Bobath’-behandeling helpen we om uw kind moeilijkheden in zijn psychomotorische ontwikkeling te overwinnen. Die moeilijkheden kunnen voor elk kind anders zijn. Sommige kinderen kunnen een vertraagde neuro-motorische of een disharmonische ontwikkeling vertonen, al dan niet in verband met een hersenaandoening.

Het kind kan een betere controle ontwikkelen over zijn houding en beweging omdat we in deze therapie harmonieuze en aangepaste bewegingspatronen aanleren, onder andere hoe een kind zich moet oprichten of evenwicht vinden. Langzaam maar zeker worden de jongen kinderen zo “functioneler” in hun omgeving.

Voor meer informatie kunnen jullie terecht op www.bobath.be