Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
Title Image

Autogene drainage

Onder psychologie biedt de praktijk mindfulness, relaxatietherapie en shiatsutherapie aan.

Bij welke klachten?

  • Stress en spanningsklachten
  • Burn-out of hoogsensitiviteit
  • Chronische pijn
  • Psychosomatiek
  • Emotionele problemen: somberheid, futloosheid, eenzaamheid, onzekerheid, faalangst…
  • Levens – en zinsgevingsvragen
  • Persoonlijke ontwikkeling

Mindfulness

Mindfulness is een wetenschappelijke onderbouwde aandachtsgerichte therapie gericht op het beter leren omgaan met stress, gedachten en gevoelens. Met mindfulness train je in feite je aandacht zodat je bewuster in het leven staat en je betere keuzes kan maken in soms moeilijke situaties. Onderzoek toont aan dat mindfulness zeer effectief is bij herval van depressie, chronische pijn, burn-out, angst en stress.

Acceptance & commitment therapie (ACT)

ACT is een wetenschappelijk onderbouwde mindfulness based therapie dat zicht naast mindfulness ook richt op belangrijke waarden in het leven. ACT reikt je een schatkist van technieken en hulpmiddelen aan die je kan toepassen tijdens moeilijke momenten in je leven wat je psychologische flexibiliteit en veerkracht versterkt. Het helpt je bewust te leven en vooral meer te leven volgens je eigen persoonlijke waarden. Je loopt jezelf niet meer voorbij en je kiest ervoor zelf aan het stuur te zitten van je leven.

Relaxatietherapie

Relaxatietherapie is een ontspanningstherapie waarbij lichamelijke en mentale ontspanning centraal staat. Via ademhalingstechnieken, lichaamsbewustzijnsoefeningen, actieve en passieve relaxatieoefeningen kom je tot innerlijke rust en krijg je inzicht in allerlei stressfactoren. Relaxatietherapie geeft je doeltreffende handvaten om met (chronische) stress om te gaan.

Shiatsutherapie

Shiastu is een Japanse massagetechniek waarbij blokkades in de meridianen (energiebanen in het lichaam) worden losgemaakt op basis van acupunctuurpunten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de meridianen en de organen met elkaar verbonden zijn. Door het uitoefenen van druk op specifieke acupunctuurpunten die op de meridianen liggen, worden blokkades van de energiestroom opgeheven waardoor het lichaam als geheel beter functioneert. Doorheen de massage worden lichaam en geest in balans gebracht doordat het lichaamsbewustzijn wordt gestimuleerd en het psychisch welzijn toeneemt. De behandeling wordt uitgevoerd met kledij aan op een futon (dik kussen). Deze therapie werkt preventief maar is ook heel effectief bij spanningsklachten.

Voor wie

Kinderen vanaf 7 jaar, jongeren en volwassenen (individueel of in groep)

Praktisch

Evelien werkt in de praktijk op donderdag van 11u tot 21u, enkel op afspraak.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een kennismakingssessie dan wordt een intakegesprek ingepland. Tijdens dit eerste gesprek worden alle klachten, moeilijkheden en problemen gekaderd. Na dit verkennend gesprek volgt altijd een vervolggesprek, waarbij eventueel kan ingestemd worden met een therapeutisch traject.

Het tarief per sessie bedraagt €50 en duurt ongeveer 1 uur, en €75 per sessie van ongeveer 2 uur. Een volledige individuele training duurt 8 weken. Er is (gedeeltelijke) terugbetaling mogelijk afhankelijk van je ziekenfonds.